2019 bekræfter:
Samlet står vi stærkest
Hvilke resultater det har indbragt, kan du gå på opdagelse i her.
Rigtig god fornøjelse!
Så tilmeld dig Copenhagen Capacitys nyhedsbrev. Her kan du læse nyt om aktiviteter, der skaber vækst i Greater Copenhagen - og fortryder du, kan altid afmelde dig.

Sundhedsdata er hele Danmarks styrkeposition
Copenhagen Healthtech Cluster blev søsat af Copenhagen Capacity og Københavns Kommune for at fokusere på en af Greater Copenhagens vigtige styrkepositioner; sundhedsinnovation. Nu spinnes indsatsen ud for at indgå i en ny national sundhedsklynge.
Data redder liv
Sundhedsdata gemmer på livsvigtig viden, der kan give sundhedsprofessionelle, forskere og erhvervslivet bedre indblik i sygdomme og danne basis for udvikling af nye datadrevne løsninger og målrettede behandlinger.
Derfor tog Copenhagen Healthtech Cluster i efteråret 2017 initiativ til Data Redder Liv; en indsats der arbejder for at sikre en mere smidig adgang til de unikke danske sundhedsdata.
I 2019 har Copenhagen Healthtech Cluster haft særligt fokus på tre områder:

Enklere adgang til sundhedsdata

Alt for mange forskningsprojekter i sundhed går tabt, fordi man ikke kan overskue dataindsamlingsprocessen. Man bruger op til et år på at få tilladelse til data.
- Frederik Knud Nielsen, Clinical Research Medical Advisor, Novartis
Etablere en national sundhedsklynge
I tæt samarbejde med sundhedsklynger i Danmarks fem regioner har Copenhagen Healthtech Cluster fokus på at etablere en national sundhedsklynge, som skal sikre videndeling og et stærkt samarbejde med erhvervslivet om innovation på sundhedsområdet.

Mere hjælp til sundhedsteknologiske startups
Gennem strukturfondsprojektet Copenhagen Healthtech Solution (CHS) får små og mellemstore sundhedsteknologiske virksomheder støtte til at etablere forsknings- og praksisbaserede innovationsforløb. Virksomhederne tilknyttes en forsker ved DTU, KU eller CBS, som kan hjælpe med at videreudvikle et produkt eller en service frem mod kommercialisering.
Partnerskabet Data Redder Liv bestod i 2019 af:
Skal vi samarbejde? Så kontakt venligst:
![]() |
Henning Langberg
Director Copenhagen Healthtech Cluster |
Så tilmeld dig Copenhagen Capacitys nyhedsbrev. Her kan du læse nyt om aktiviteter, der skaber vækst i Greater Copenhagen - og fortryder du, kan altid afmelde dig.

Digitale kampagner Flere match sker online
Vi ses i cyberspace
I 2019 spillede online budskaber om forretningsmuligheder i Greater Copenhagen en rolle hos 16 af de 50 udenlandske virksomheder, som Copenhagen Capacity hjalp med at etablere sig i regionen. Digitale kampagner er derfor et vigtigt ben i Copenhagen Capacitys strategi.
Mange match sker online
Stadig flere virksomheder søger og finder information online, når de undersøger muligheder for at etablere sig i et andet land. Digitale indsatser kan sjældent stå alene, men det er afgørende at være stærkt tilstede online.
Copenhagen Capacitys hjælp har været uvurderlig. Vi fandt alle de nødvendige indledende informationer på deres website. Herefter fik vi god og hurtig hjælp til at identificere de rigtige kontakter, sætte møder op og skaffe al den viden, vi behøvede for at starte vores virksomhed”
- Davorin Cetto, Managing Director, Syntio
48.000 udenlandske talenter
Digitale indsatser er også yderst effektive til at tiltrække specialiseret udenlandsk arbejdskraft:
- I Copenhagen Capacity placerer vi nu tre gange så mange udenlandske specialister i job i virksomheder i Greater Copenhagen, som før vi begyndte at benytte digitale markedsføring.
- Derudover har vores indsatser, herunder digitale, gennem de sidste tre år skabt interesse blandt knap 48.000 udenlandske talenter – hvoraf mere end 90% er STEM-kandidater – som nu står i Copenhagen Capacitys database, så vi kan fortsætte dialogen med dem om jobmuligheder i Greater Copenhagen.
Digitale kampagner skaber merværdi
Digitale indsatser bidrager også til langsigtet branding og opbygning af kendskab til Greater Copenhagens styrkepositioner.
I 2016 gik København fra at være ukendt til at være iblandt Europas top 10 fintech hubs i 2018. Det har blandt andet været medvirkende til, at København i 2018 og 2019 har tiltrukket en række globale finansielle markedsledere som Nuveen, Silicon Valley Bank, J.P. Morgan, Goldman Sachs, Scott Logic, Airfinity og Minsheng Financial Leasing.
I samme periode kørte vi en fintech-kampagne, som var med til at tiltrække 5 udenlandske virksomheder til Greater Copenhagen.
Kampagner
Det betaler sig at ramme plet
Copenhagen Capacitys digitale talentkampagner skaber værdi for pengene. Vores konverteringsrate fra kandidat til interview* er mellem 25 og 35% – ifølge HR analyse-firmaet Ontame er den typiske konvertering mellem 4 og 21%.
* Andelen af de kandidater kampagnerne tiltrækker, som virksomhederne tager til jobsamtale.
Skal vi samarbejde? Så kontakt venligst:
Louise Juhl
Director of Marketing & Communications
Copenhagen Capacity
Email: ljb@copcap.com
Tlf.: 33 34 55 26
Så tilmeld dig Copenhagen Capacitys nyhedsbrev. Her kan du læse nyt om aktiviteter, der skaber vækst i Greater Copenhagen - og fortryder du, kan altid afmelde dig.

En international stemme
Copenhagen Capacitys digitale kampagner og nytænkende samarbejder inspirerer partnere i Danmark og udlandet. I 2019 blev vi inviteret til byer som Bruxelles, Wien, Rom og Warszawa for at fortælle om vores strategi, metoder og resultater.
Best practice i Warszawa
WAIPA, et globalt forum for netværk og bedste praksis for investerings-fremme, inviterede Copenhagen Capacity til at fortælle om, hvordan vores digitale kampagner tiltrækker udenlandske investorer og virksomheder.
Nomineret i London
Vores digitale, nationale kampagnekoncept ’State of Denmark’ giver alle danske business regioner hjælp til at hente udenlandske specialister til deres lokale erhvervsliv. Konceptet blev nomineret til to priser i London.
Thought leader i Amsterdam
Hvordan kan EU og Europas førende byer vinde kapløbet om flere internationale investeringer? Copenhagen Capacity deltog i debatten sammen med Invest in Stockholm, Vienna Business Agency og Amsterdam International Business.
Esport-eksemplet i Wien
IMD Business School skriver en case om, hvordan Copenhagen Capacity har samlet Greater Copenhagens gryende eSport-økosystem for at tiltrække udenlandske it-talenter til tech-branchen – en indsats, som vi også blev inviteret til Wien for at fortælle om.
Digital dommer i København
Hvert år kårer dansk markedsføring branchens bedste ved Danish Digital Award. Copenhagen Capacitys marketingdirektør blev udnævnt som jurymedlem.
Bybranding i London
Copenhagen Capacity sad i dommerpanelet ved City Nation Place Awards 2019, hvor nogle af verdens bedste initiativer til at markedsføre regioner, byer og lande skulle bedømmes.
Skal vi samarbejde? Så kontakt venligst:
Louise Juhl
Director of Marketing & Communications
Copenhagen Capacity
Email: ljb@copcap.com
Tlf.: 33 34 55 26
Så tilmeld dig Copenhagen Capacitys nyhedsbrev. Her kan du læse nyt om aktiviteter, der skaber vækst i Greater Copenhagen - og fortryder du, kan altid afmelde dig.

Talent til hele Danmark 29 partnere og 52,8 millioner kroner til nyt talentinitiativ
Talent til hele Danmark
Copenhagen Capacity skal sammen med 28 partnere udbrede gode erfaringer og resultater med at tiltrække højtuddannet udenlandsk arbejdskraft til alle dele af Danmark. Det sker gennem det store nationale projekt Talent til Danmark.
I 2019 gav Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse knap 40 mio. kroner til projektet Talent til Danmark (TalenTDK), som skal hjælpe virksomheder i hele landet med at tiltrække, modtage og fastholde højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft i de næste tre år.
Bag Talent til Danmark står Copenhagen Capacity og en bred partnerkreds af bl.a. erhvervsregioner, erhvervshuse, universiteter og faglige organisationer og et samlet budget på 52,8 mio.kr.
Copenhagen Capacity har opbygget stærke digitale kompetencer og specifik viden om, hvilke budskaber der tiltrækker højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Sidste år hjalp vi virksomheder i Greater Copenhagen med at besætte 350 ledige stillinger, og den model glæder vi os til at folde ud i hele landet.
- Nikolaj Lubanski, talentdirektør, Copenhagen Capacity
Den danske gaming-branche er afhængig af udenlandske specialister
Copenhagen Capacitys brede fortælling om København og Danmark som arbejdsland er et godt supplement til vores fortælling om SYBO som arbejdsplads - som har resulteret i en række ansættelser hos os.
- Mathias Gredahl, CEO, SYBO
Udenlandske talenter er en gevinst for Danmark
En højtuddannet udlænding i Danmark bidrager netto med 140.000 kroner årligt til de offentlige finanser. Her er der både taget højde for skattebetaling, offentlige overførselsindkomst og træk på velfærdsydelser for både den højtuddannede selv og eventuel medbragt familie (DI/Danmarks Statistik)
Virksomheder, der ansætter udenlandske medarbejdere via en erhvervsordning, har markant større vækst i beskæftigelsen – 50% over 3 år – mens sammenlignelige virksomheder uden udenlandske medarbejdere må nøjes med 10% vækst. (DAMVAD 2017)
International arbejdskraft er forbundet med øget produktivitet og konkurrenceevne (DI 2015, Det Økonomiske Råd 2017)
Skal vi samarbejde? Så kontakt venligst:
Nikolaj Lubanski
Director of Talent Attraction
Copenhagen Capacity
Email: nl@copcap.com
Tlf.: 22 16 15 11
Så tilmeld dig Copenhagen Capacitys nyhedsbrev. Her kan du læse nyt om aktiviteter, der skaber vækst i Greater Copenhagen - og fortryder du, kan altid afmelde dig.

Årets resultater 4,6 milliarder kroner til samfundsøkonomien
Årets resultater
I 2019 skabte Copenhagen Capacity sit bedste resultat nogensinde. Vi tiltrak og fastholdt 350 udenlandske specialister og 50 udenlandske virksomheder i Greater Copenhagen. Tilsammen skaber virksomhederne og ansættelserne et bidrag til samfundsøkonomien på cirka 4,6 milliarder kroner.
50 internationale virksomheder tiltrukket eller fastholdt
1.055 arbejdspladser tiltrukket eller fastholdt - 60% over årets mål.
350 udenlandske talenter tiltrukket eller fastholdt - 40% over årets mål.
4,6 milliarder kroner i BNP-bidrag
2019 blev rekordår
I 2019 slog Copenhagen Capacity rekord. Vores investeringsfremmeindsats bidrog med at tiltrække og fastholde 50 udenlandske virksomheder, hvilket er 43 procent flere end i 2018 og 2017.
Disse virksomheder vil skabe og fastholde 1.055 arbejdspladser i Greater Copenhagen og desuden skabe 1.972 afledte jobs hos andre virksomheder i Danmark. Fx via køb af leverancer, nye samarbejdsaftaler og øget forbrug hos medarbejderne.
Derudover bistod vi med at tiltrække og fastholde 350 udenlandske specialister gennem samarbejde med 101 virksomheder, hvor den danske talentmasse skulle suppleres. Disse ansættelser vil skabe yderligere 550 jobs i Danmark.
Med afledte effekter skaber de i alt 3.928 jobs tilsammen et bidrag til samfundsøkonomien på cirka 4,6 milliarder kroner. Det svarer cirka til 0,35 af den samlede værdiskabelse (BNP) i Greater Copenhagen i 2019.
Copenhagen Capacity skaber jobs for pengene
Sammenlignet med andre investeringsfremmeorganisationer i Norden er Copenhagen Capacity blandt de allermest omkostningseffektive.
Mød AI-virksomheden Syntio, der har valgt København
Langsigtet samfundsværdi
Internationale talenter gavner statskassen
- En højtuddannet udlænding i Danmark bidrager netto med 140.000 kroner årligt til de offentlige finanser. Her er der både taget højde for skattebetaling, offentlige overførselsindkomst og træk på velfærdsydelser for både den højtuddannede selv og eventuel medbragt familie (DI/Danmarks Statistik)
Udenlandske virksomheder skaber lokale jobs
- Udenlandske virksomheder skaber jobs og værdi til gavn for hele Danmark. Når for eksempel en udenlandsk it-virksomhed etablerer sig i Danmark med 100 jobs, skaber det yderligere 165 lokale jobs og et BNP-bidrag på over 300 millioner kroner om året (Copenhagen Capacity/Copenhagen Economics)
- Udenlandske virksomheder beskæftiger desuden hver fjerde privatansatte i Greater Copenhagen (Copenhagen Capacity/Danmarks Statistik)
Erhvervslivets produktivitet forbedres
- Udenlandske virksomheder udgør kun 4% af de private virksomheder i Greater Copenhagen. Alligevel står de for 31% af eksporten og 32% af omsætningen (Danmarks statistik)
Konkurrenceevnen forbedres
- Udenlandske virksomheder og medarbejdere medbringer ny viden og nye måder at gøre tingene på. Det forplanter sig til resten af erhvervslivet og er dermed en væsentlig kilde til de ideer, som vi som samfund skal leve af i fremtiden (Copenhagen Capacity/Copenhagen Economics/Dansk Statistik)
- Udenlandske virksomheder forandrer og fornyer de eksisterende erhvervsstrukturer, fordi de øger konkurrencen og skaber innovation blandt danske aktører (ibid.)
Skal vi samarbejde? Så kontakt venligst:
Anette Steenberg
Director of Investment Promotion
Copenhagen Capacity
Email: ane@copcap.com
Tlf.: 60 87 21 02
Så tilmeld dig Copenhagen Capacitys nyhedsbrev. Her kan du læse nyt om aktiviteter, der skaber vækst i Greater Copenhagen - og fortryder du, kan altid afmelde dig.

Mikrobiomet - et nyt dansk væksteventyr
Mikrobiomet er et af de mest lovende nye life science-områder. Copenhagen Capacity er blandt initiativtagerne til en mikrobiom-indsats, der i 2019 fik 9 mio. kroner til at markedsføre Greater Copenhagens særlige forskningsstyrker internationalt.
Dansk-svensk forskning er i front
Forskning i kroppens bestand af bakterier – mikrobiomet – kan revolutionere behandlingen af sygdomme som diabetes, leddegigt og visse kræfttyper, og dansk og svensk forskning på området ligger forrest i feltet.
I 2019 modtog Copenhagen Capacity, Invest in Skåne, Greater Copenhagen Committee og Medicon Valley Alliance en bevilling på 9 millioner kroner fra EU’s program for interregionalt samarbejde over grænser (”Interreg”) til at markedsføre forskningsmulighederne i Medicon Valley.
Life science er en indsprøjtning til dansk økonomi
Life science-industrien bidrog i 2016 med 21,4 milliarder kroner til de offentlige finanser i form af selskabsskatter og personskatter.
Den danske life science-industri omsatte i 2016 for over 211 milliarder kroner. Branchen eksporterede samme år for omkring 108 milliarder kroner – og stod i 2017 for 16 procent af Danmarks samlede eksport.
Skal vi samarbejde? Så kontakt venligst:
Anette Steenberg
Director of Investment Promotion
Copenhagen Capacity
Email: ane@copcap.com
Tlf.: 60 87 21 02
Så tilmeld dig Copenhagen Capacitys nyhedsbrev. Her kan du læse nyt om aktiviteter, der skaber vækst i Greater Copenhagen - og fortryder du, kan altid afmelde dig.

Udlandsdanskere kan skabe vækst i Danmark
Der bor mere end 250.000 danskere i udlandet. De kan hjælpe med at trække investeringer, viden og specialiseret arbejdskraft til Danmark og øge dansk eksport. En ny forening med Copenhagen Capacity i bestyrelsen skal aktivere potentialet.
I 2019 konkluderede vi fundamentet for initiativet Diaspora Denmark. Foreningen arbejder for, at danskere og deres efterkommere i udlandet bedre kan hjælpe Danmark med at skabe vækst gennem deres udenlandske netværk.
En taskforce med topledere fra bl.a. Carlsberg, DTU, DI, Dansk Erhverv, Vestas og Microsoft lancerede nemlig 7 anbefalinger til, hvordan udlandsdanskerne engageres.
”Der er et stort, uudnyttet potentiale for Danmark i de mange danskere, der bor og arbejder over hele verden. Anbefalingerne kan styrke samarbejdet med dem, og har blandt andet hentet med inspiration fra lande som Irland og Australien, der med succes har skabt en national strategi på området”
- Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand i Diaspora Denmark.
Ambassadører for Danmark
Strategien med at engagere og aktivere udlandsdanskere som ambassadører for Danmark er ikke ny i Copenhagen Capacity. Sammen med Wonderful Copenhagen står vi bag netværket Copenhagen Goodwill Ambassadors, der består af ca. 50 danske toperhvervsfolk, entreprenører og kulturpersonligheder i udlandet. Og det er netop goodwill-ambassadørerne, som har taget initiativ til Diaspora Denmark.
Copenhagen Capacity er i dag vært for Diaspora Denmark-sekretariatet, som også består af Danish Export Association. I bestyrelsen sidder desuden DI, Dansk Erhverv, Udenrigsministeriet og formand Flemming Besenbacher.
Daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen modtager Diaspora Denmarks 7 anbefalinger.
Sådan kan udlandsdanskere hjælpe dansk erhvervsliv
Talenttiltrækning
Erhvervsnetværk
Udlandsdanskere kan hjælpe små og mellemstore virksomheder med at få fodfæste og vækste på eksportmarkeder, fordi de kan åbne døre til de rigtige kontakter.
Branding
Skal vi samarbejde? Så kontakt venligst:
Charlotte N. Brault
Business Development Manager
E-mail: cni@copcap.com
Mobile: +45 31 70 59 41
Så tilmeld dig Copenhagen Capacitys nyhedsbrev. Her kan du læse nyt om aktiviteter, der skaber vækst i Greater Copenhagen - og fortryder du, kan altid afmelde dig.

Et finanshub i vækst Mød 3 finansvirksomheder der har valgt Greater Copenhagen
København - et nyt finansknudepunkt
København har de seneste år tiltrukket en række globale finansielle markedsledere. Det skyldes blandt andet en målrettet indsats fra Copenhagen Financial Hub, som Copenhagen Capacity er en del af.
Milliarder til fintech
En række førende internationale kapitalforvaltere, investeringsbanker og innovative fintech-virksomheder har etableret sig i København i 2018 og 2019. Heriblandt Nuveen, Silicon Valley Bank, J.P. Morgan, Goldman Sachs, Scott Logic, Airfinity og Minsheng Financial Leasing, som Copenhagen Capacity har hjulpet.
Tilsammen investerer virksomhederne langt over 100 mio. kroner i at etablere sig i København i form af bl.a. kontorer og medarbejdere. Dertil kommer et milliardbeløb, der kan investeres i og udlånes til blandt andet danske projekter bl.a. i fintech-branchen. Virksomhederne forventer at skabe i alt ca. 120 jobs i deres tredje år i Danmark.
Muligheder i Brexit
Etableringerne skyldes bl.a. en Brexit-indsats, som Copenhagen Capacity tog hul på i 2016. Formålet var at tiltrække virksomheder og talenter inden for finans og life science, som pga. Brexit overvejede andre muligheder end Storbritannien. Fx via digitale indsatser og events for fintechbranchen i London, hvor vi har markedsført muligheder i København.
Brexit-indsatsen har også ført til, at Copenhagen Capacity har involveret sig i projektet Copenhagen Financial Hub, som arbejder for at gøre hovedstaden til et knudepunkt for finansielle virksomheder. Her sidder Copenhagen Capacity i styregruppen sammen med bl.a. PFA, Axcelfuture, Kromann Reumert, Erhvervsministeriet og Finans Danmark.
Mød 3 finansvirksomheder, der har valg Greater Copenhagen
Case 1: Silicon Valley Bank
Amerikanske Silicon Valley Bank er den førende internationale bank for startups og vækstvirksomheder. Med et nyt kontor i København vil banken på kundejagt blandt danske iværksættere – og styrke sin vækst i Norden. Læs hele historien her.
Det er tydeligt for os, at der er et voksende marked med mange muligheder, og Silicon Valley Bank vil gerne være en del af det.
- Sebastian Penn, Managing Director of Denmark, Silicon Valley Bank
Case 2: Airfinity
Vi regner med at drive en stor del af vores forretningsudvikling fra København, hvor life science-miljøet ligger i top fem og derfor er meget relevant for os. På grund af Brexit kan København desuden blive et alternativ til London, hvor vores hovedkontor ligger i dag
- Rasmus Bech Hansen, CEO, Airfinity
Case 3: Scott Logic
Det britiske it-konsulenthus Scott Logic har åbnet nordeuropæisk hovedkontor i København. Virksomheden forventer at ansætte 100 medarbejdere i hovedstaden inden for fem år. Læs hele historien her.
Skal vi samarbejde? Så kontakt venligst:

Anette Steenberg
Director of Investment Promotion
Copenhagen Capacity
Email: ane@copcap.com
Tlf.: 60 87 21 02
Så tilmeld dig Copenhagen Capacitys nyhedsbrev. Her kan du læse nyt om aktiviteter, der skaber vækst i Greater Copenhagen - og fortryder du, kan altid afmelde dig.

København er Danmarks vækstmotor Tiltrækker 3 af 4 udenlandske investeringer i Danmark
København er Danmarks vækstlokomotiv
Metropoler er de vækstmagneter, der tiltrækker virksomheder, talenter og kapital. I Danmark lander tre ud af fire udenlandske investeringer i Hovedstaden og Region Sjælland, som også står for halvdelen af BNP og mere end halvdelen af Danmarks samlede eksport.
Rollen som vækstmotor gælder hovedstadsregionerne i alle de lande, Danmark normalt sammenligner sig med – og København ligger endda i den høje ende.
I Finland har Helsinki-området tiltrukket 78% af de udenlandske investeringerne de sidste 5 år. I Danmark har den danske del af Greater Copenhagen tiltrukket 70% af investeringerne, mens Amsterdam, Dublin og Stockholm følger med henholdsvis 68%, 59% og 48%.
Hovedstæder tiltrækker udenlandske investeringer
Udenlandske investeringer koncenterer sig i hovedstadsregionerne i alle de lande, Danmark plejer at sammenligne sig med.
Væksten spredes til hele landet
I Danmark lander tre ud af fire udenlandske investeringer Hovedstaden og Region Sjælland, som også står for halvdelen af BNP og mere end halvdelen af Danmarks samlede eksport.
Med tiden spredes både viden, aktiviteter og vækst til hele landet. Hver gang der skabes 100 job i København, afføder det 34 yderligere job i resten af landet.
Det er derfor fortsat centralt at prioritere hovedstadsregionen og styrke den internationale markedsføring for at stå distancen i forhold til andre europæiske metropolregioner.

Erhvervsmarkedsføring af København halveres
I 2020 halveres bevillingen til Copenhagen Capacity som konsekvens af strukturen i det nye erhvervsfremmesystem. Nedgangen i aktiviteter betyder, at otte medarbejdere inden for investeringstiltrækning, marketing, udvikling og administration blev opsagt i 2019.
Hovedstaden er Danmarks vækstmagnet
Hovedstadsområdet tegnede sig for 75% af de udenlandske investeringer i 2018.
Hovedstadsområdet modtog 66% af de udenlandske specialister, der fik arbejde i Danmark i 2018.
Udenlandske virksomheder står de for 31% af eksporten, 32% af omsætningen i Greater Copenhagen, selvom de kun udgør 4% af de private virksomheder i regionen.
Skal vi samarbejde? Så kontakt venligst:
Anette Steenberg
Director of Investment Promotion
Copenhagen Capacity
Email: ane@copcap.com
Tlf.: 60 87 21 02
Så tilmeld dig Copenhagen Capacitys nyhedsbrev. Her kan du læse nyt om aktiviteter, der skaber vækst i Greater Copenhagen - og fortryder du, kan altid afmelde dig.